Natural (Doğal) Etiketi

Nihai Ürünlerin, orijinal hammadde yapısına ve doğallığına müdahale etmeden; üretim sürecinin tamamlanması, NSO-NAP 1 Doğal Standardı gerekliliklerinin ve tüketici ihtiyaçlarının karşılanması, Katkısız, sentetik olmayan, boyasız, GDO' suz, gazsız, hastalığa neden olan bileşenler olmadan, Glikoz-Fruktoz vb. Şurupsuz, Hormonsuz vb. Zararlı içerik içermeyen ürünlerin özel işaretini gösteren NSO güvenlik etiketine "Doğal Etiketi" veya "DOĞAL ÜRÜN ETİKETİ" veya "Doğal Sertifikası" denir.

Doğal Etiketi genel olarak, diğer etiketlerde olduğu gibi "Organik" veya "Sağlıklı" garantisi ve güvencesi vermez. Organik veya Organik alternatifi olarak kabul edilemez. Doğal hammaddeler ve ürün güvenliği ilkeleri uygulanarak üretilen ürünlerin müşteri ihtiyaçlarını karşılayarak güvence altına almak üzere oluşturulmuş bir etiket standardıdır. Müşterinin, doğal üretim süreçleri ile üretilen, özgün ve saf yapısı bozulmayan, kodeksler ve literatüre uygun olarak üretilen ürünlere ulaşmasını sağlayan bir etikettir. Etiketin sertifikasyonu da, "Doğal Sertifikası" veya "Doğal Belgesi" olarak adlandırılır.

Global pazarda yaşanan azgın rekabet ve teknolojik gelişimler, güvenilir ürün üretim maksadından çok kazanç maksadı ile üretim gerçekleştirmeyi ön plana çıkarmıştır. Bu sorunları yaşayan ve gören tüketicilerin, ürün taleplerinde oluşan kaygıları ile katkılı, boyalı, gazlı, uzun ömürlü, yapay-sentetik bileşenli, GDO’ lu vb. içerikli sadelikten ve güvenilirlikten uzak şüpheli içeriklerin ortadan kaldırılması amacına yönelik, NSO (Uluslararası Doğal Standartlar Organizasyonu) tarafından bu standart oluşturulmuş ve yayımlanmıştır.

NSO-NAP 1 Doğal Standardı Kriter bütünlüğü ile Tüketiciye doğru bilgi ve güven vermeyi, tüketicinin doğal ürün taleplerini, özgün hallerine müdahale etmeden karşılamayı amaç edinmiştir. Günümüzde çokça hedeflenen Yalın Üretim İlkeleri’ ni asla kabul etmez ve reddeder.

Doğal ürün ve üretim gerekleri; Standardın 4, 5, 6, 7 ve 8. Maddeleri ile verilmektedir.

NSO-NAP 1 Doğal Ürün Standardı İçeriği

  • GİRİŞ
  • UYGULAMA KAPSAMI
  • REFERANSLI STANDARTLAR VE DÜZENLEMELER
  • TERİMLER VE TANIMLAR
  • YÖNETİM VE YÖNETİM SİSTEMİ
  • DOĞALLIK GEREKSİNİMLERİ
  • DIŞ KAYNAK YÖNETİMİ
    • Genel
    • Denetimin türü ve boyutu
  • ÜRETİM
    • Üretim ve kalite kontrol
    • Tasarım
    • Kalibrasyon
    • Ambalaj
    • Depolama
    • Raf ömrü
  • ETİKETLEME
    • Genel
    • Doğal sertifikasyon altındaki ürünler
  • BELGELENDİRME, KONTROL VE MUAYENE
    • Denetim ve belgelendirme
    • İçeriğin onaylanması
    • Belgelendirme kuruluşları
    • Lisanslı denetçiler
    • Lisanslı ajanslar
    • Lisanslı laboratuvarlar
  • EK-A. NSO-NAP 1 Doğal Ürün Uygunluk Beyanı
  • EK-B. Codex Alimentarius Belgeleri
  • Kaynaklar


iso-9001-belgesi-populer-hizmetler
ISO 9001 Belgesi
Belgelendirme
helal-belgesi-popular-hizmetler
Helal Belgesi Belgelendirme
iso-27001-belgesi-populer-hizmetler
ISO 27001 Belgesi Belgelendirme
vegan-belgesi-populer-hizmetler
Vegan Belgesi Belgelendirme
dogal-gida-belgesi-populer-hizmetler
Doğal Gıda Belgesi Belgelendirme
iso-22000-belgesi-populer-hizmetler
ISO 22000 Belgesi Belgelendirme
iso-14001-belgesi-populer-hizmetler
ISO 14001 Belgesi Belgelendirme
Kalitenizi "Tescillemek" ister misiniz ?