Vegan/Vejetaryen Standardı NSO-NAP 7:2018, hayvan etleri ve işlenmiş et ürünlerini hayatından çıkartan ve diğer hayvansal ürünleri, vegan tercihine bağlı olarak tüketmeyenler için üretilen ürünlerin, Vegan/Vejetaryen tüketici beklentilerince üretilen gıda veya gıda dışı ürünleri için güvenilir ayırt edici bir küresel tanınma ve işareti oluşturan, DÜNYA’ NIN İLK STANDARDI’ dır.
Standartta; Ürün, üretim ve hizmet süreçleri şartları tanımlanmıştır.
Vegan-Vejetaryen Standardının Uygulanması, Ürün içeriğinde hayvansal DNA, protein, alerjen ve GDO tayini testlerinin gerçekleştirilmesi ile yapılmaktadır. Standart gereklilikleri olarak en fazla 1/1000 (%0,1) bulaşma veya kirlilik limitleri için vegan/vejetaryen nitelemesi yapmaktadır.
Vegan Belgesi veya Vejetaryen Belgesi, bu testlerin sonuçlarına göre tescillenmektedir.
Magrev Tissue Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü, Bosphore Species Identification Kit Halat V1 Prosedürü Metotları vb.,
Magrev Tissue Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü, Bosphore Species Identification Kit Fish V1 Prosedürü Metotları vb.,
Magrev Tissue Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü, Bosphore Species Identification Kit Horse-Donkev V1 Prosedürü Metotları vb.,
Magrev Tissue Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü, Bosphore Species Identification Kit Turkey-Chicken V1 Prosedürü Metotları vb.,
in House Metotlar, Bio-Rad CFX 96 well Real Time PCR Metotları vb.,
NMKL 6, AOAC 2001.11, AOAC 997.09AOAC 979.09., AOAC 970.22, AOAC 920.70, AOAC 920.152 vb. metotlar,
Bosphore GMO Screening Kit Prosedürü, TS EN IS0 21569, TS EN ISO 24276, TS EN ISO 21571 vb. metodlar